C+ Amani

 

Moshi

 

Amani Center

 

Completed

 

Facades Of Existing Building

 

Freya Candel

C+ 2016 Amani center

THE PROJECT

The original concept and design for the transitions houses of Amani were designed by PLOT.form, a non profit organisation from Belgium. Fundraising of the building would happen through a website where donors could choose the finishing of the building. This way, donors would be able to be involved with the "looks" of the building. The result would have been an eclectic style of locally used materials and techniques.

 

THE DESIGN

In order not to deviate too far from the original concept, a combination of colors and patterns are designed for the facades. To find a balance between playful, yet not chaotic, the facades are assigned as corresponding facades. Natural cheerful colors are chosen in a combination with playful patterns. The corresponding facades have the same color combinations.

DEVELOPMENT

FINAL